11. jaanuar 2013

Paksema lõngaga pitsrätt.

Lõpuks jõudsin nii kaugele, et esimest korda elus katsetasin kolmnurkse räti kudumist. Jah, lihtne see ei olnud... Ei, kudumine oli ikka lihtne, aga õige mustri leidmine oli väga raske. 

Algul otsisin pikalt ja valisin ühe mustri Dropsi-kogust. Kudusin pool rätti valmis ja sain aru, et see ei ole minu. Rätt jäi raskepärane, muster vaid aimatav - ühesõnaga, ei mingit õrnust. Harutasin ja alustasin mustriotsingut uuesti. Kuna mulle meeldis eelmises mustris kasutatud parempidise ja pahempidise koe kasutamine, siis eelkõige vaatasin just sarnaseid mustreid. Ja leidsingi sobiva vanast heast L.Reimanni raamatust "Pitsilised koekirjad".



Üks hirm oli veel: kuna kasutasin esimest korda 100%-list alpakavilla, siis ei teadnud, kuidas see rätina hoidma hakkab. Aga tulemus üllatas mind (just heas mõttes). Pärast niisutamist ja venitust jäi rätt mõnusalt pehme ja sile. Ning venis just parajalt niipalju, et muster jäi ilusti näha, aga samas on mul nüüd tõeliselt soe rätt. Ja kaela ümber pole see kare! Üks mõnus soe pits!





Salli alustasin ülevalt keskelt. Kasvatasin keskelt ja äärtest. Lõpp läks nii nagu parajasti tundus sobivat... Mulle meeldis just selline süsteem, sest nii sai teha just nii suure salli, kui tahtsin ning kogu olemasoleva lõnga enam-vähem ka ära kasutada.


Mõõdud: 68 x 160 cm
Lõng: Alpaka Premium (Schachenmayr), 100% alpaka (50g/100m)
Kaal: 240 grammi
Vardad: nr 4


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar