25. jaanuar 2013

Kreizi kolmnurksall.

Nii, kuna ühevärvilisi salle-rätte olen juba omajagu kudunud, tahtsin katsetada kirju-mirju kudumist. 

Olin kunagi kohalikust lõngapoest ostnud 1 tokk mohäärisegust lõnga - no sel ajal (rohkem kui aasta eest) polnud mul erilist ettekujutust sellest, kui palju ühe salli jaoks lõnga kulub. Nüüd leidsin Karnaluksist veel sama lõnga ning asusin kuduma. Kolmnurkne tundus hea mõte.


Kududes selgus, et hoolimata sellest, et lõngatokid on samast partiist, on tokkides pisut erinevad värvid. Vanas tokis domineerisid punakad-oranžid toonid, uuemates aga rohuroheline. Lisaks oli uutes tokkides keskel sõlm, millest alates hakkasid värvid tagurpidi-tsükliga korduma. Nii et mingit värvikordust sellest sallist otsida ei maksa.


Ja toonid on täiesti hullumeelselt klapitatud. 

Kui Sokike oma blogis just rääkis oma tunnetest seoses oranži ja roosa kombineerimisega, siis mina ka ei oleks tulnud selle peale, et panna kokku rohuroheline, kollane, oranž, lisaks pisut sinist, lillat ja punast. Aga tulemus on ju päris meeldiv...



Lastele ka see lõbusus meeldib - üks poiss ütles mulle, et "tee mulle selline kampsun" ning tütar võttis sellesama salli endale tekiks. 

"See lõng" minu arvates kampsuniks küll ei sobi, aga midagi kirjut tahaks poisile teha küll...



Salli mõõdud: 180 x 76 cm
Lõng: Mohair Lux, Schachenmayr (50g/180m, 60% mohääri, 40% akrüüli), värv 23
Lõngakulu: 150 grammi
Vardad nr 4.

Eeskujuks oli mulle see sall.
Ma küll mustrit täpselt ei jälginud, aga sarnasus on vast ikka olemas...

Kui on vaja kiir-salli, tasub võtta just sarnane muster. Siin on lihtne ripsiline kude, mina lisasin vahelduseks üksikud auguread. Nendeks kulus 2 tokki. Lõppu tegin lainelised read, milleks kulus veel täpselt üks lõngatokk. Salli tegemiseks kulus 3 poolikut päeva.



Ei tea, kas allolevalt pildilt on näha, aga meil on alanud printsessi-hooaeg.
Ühel õhtul teatas tütar, et "kui ta on ära maganud, siis saab ta PÄRIS printsessiks".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar