23. juuli 2012

Põll, pajalapid ja maisipulgamaius "Kass Artur".




Kõigepealt õmblesin põlle... Põlle oli mul ammu vaja. Aga kuna mulle tegelikult ei meeldi söögitegemise ajaks põlle ette panna, siis lükkasin õmblemist ikka edasi. Nii rikkusingi vahest rasvaplekkidega mõne pluusi või kleidi... Ja moositegu on ka tulemas. Nii, et...




Tahtsin põlle juurde sobivaid pajalappe ka teha. Lapitehnikas. Mis sest, et pole enne lapitanud. Ostsin väikese õpikutüüpi raamatu "Lapitööd" (E.Oro, G.-A. Saarso). Kuna põllele tuli tasku ka veel teha, siis valisin lapiplokiks "Risti-rästi". Nii saab kiirmeetodil valmis kolm ruutu.




Kuigi kasutada tuleb vaid kolme erinevat kangast + raamistus, tundus erinevate kangaste sobitamine mulle kohutavalt raske. Lõpuks otsustasin kõige lihtsama lahenduse kasuks ehk valisin kolm erinevat ruudukangast.

Ruudulist kangast on väga hea välja lõigata ning ruuduääri mööda on ka mõnus õmmelda. Samas, kui midagi valesti tegin, jäi see kohe ka näha...




Pajalapid tegin raamatus toodud õpetuse järgi. Samas tundsin, et minusuguse õmblemisvõhiku jaoks jääb see raamat pisut pealiskaudseks. Mulle oleks vaja põhjalikumat õpetust/pildimaterjali nii lappide lõikamise-õmblemise kui ka esemete kokkuõmblemise osas. Aga raamat andis mulle üsna hea arusaama selles osas, kui tume maa mu jaoks see lapimaailm veel on.




Põll on taaskasutus. Põhiosa õmblesin "vanast", kuid korralikust satsiga kardinast. Tasku tegemiseks otsisin juurde veel enda triiksärgi. Pajalappide taguse ja esilapi ääristuseks valisin mehe vana triiksärgi. Kõik ikka sinised, nagu mu köök.




Maisipulgamaiuse tegid lapsed, abikaasa abil ...

Kass Artur
100 g võid
2 pakki ehk 300 g Sonja (või Kiss-Kiss) iiriseid
65 g ehk 1/2 pakki maisipulki

Lõika maisipulgad neljaks. Sulata suures potis või ning lisa iirised. Sega pidevalt puulusikaga, kuni mass on ühtlane. Vala hulka maisipulgad ja sega. Tõsta segu küpsetuspaberile (3 toru) ja suru tihedaks massiks. Lase vähemalt 2 tundi külmikus seista. Lõika viiludeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar