25. oktoober 2011

Mis on MÕTTETU?


Ükspäev ütlesin lastele, et koomiksite lugemine on nii mõttetu tegevus. Et lugegu parem jutukaid. Nad ei olnud sellega muidugi päri.

Niisamuti on mu pojad mulle maininud, et MINU NÄPUTÖÖ ON NII MÕTTETU- eriti see, kui ma 2 päeva mingit asja muudkui teen ja harutan ning jälle teen ja harutan. No valmis asjad neile siiski meeldivad. Tulevad ja nuruvad aeg-ajalt - kes tahab uut salli, kes kampsunit. Ja ikka minu oma tehtud, mitte poe-oma. 

Aga muidugi ei mõista ei nemad ega paljud teised, et ühe päris oma asja disainimine võtab sageli rohkem aega kui õpetuse järgi tegemine. Ma ei tahaks uskuda, et see kavandamise aeg mõttetu on! Tegelikult see meeldib mulle, kuigi vahest ei saa ka öösel rahulikult magada - ikka mõtlen, milliseid värve, tehnikaid jne kuskil kasutada, olgu siis tegu kudumise, heegeldamise või tikkimisega. Ja ikka on mitu tööd pooleli... Ja alati ei olegi tulemus nii suurepärane, nagu lootsin... Ja enamasti "avastan" ma ikka, et kõige LIHTSAM lahendus on kõige ilusam...

Täna näitan ma pitssokke, mis ei ole mu enda disainitud. Vaid lõng on enda värvitud - 100% lambavill. Vardad 2,5. Õpetus Garnstudio Drops design.


Aga aeg-ajalt meenub mulle, kuidas keegi oma blogis oli pisut solvunud, kui talle oli mainitud, et satsisallid on nii mõttetud. No mõtlesin siis minagi (nii möödaminnes), et on jah mõttetud - ma ise pole ühtegi teinud. Et ega nad vist sooja anna ja rohkem selline noorte värk ning sobita siis oma muu rõivastusega... Samas arvasin, et kuniks neil kandjaid on, siis las teised neid teevad. Kuniks ükspäev tuli mulle vastu üks kindlasti üle 50 daam, kes kandis oma satsisalli nii peenelt välja, et mul jäi kripeldama.

Ja vast on neil koomiksitel ka mõte - mina lihtsalt pole seda veel tabanud...
ahh, ja loodevasti homme näitan jälle midagi enda kavandatutest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar