1. mai 2018

Paukjärve loodusrada ja poolikud randmesoojendajad.

Blogi statistika näitab, et kevad on oma kõrgpunktis - lugejad on pigem aias kui arvuti taga. Igapäevane külastatavus on langenud pea poole võrra ja ma kuidagi ei tahaks siin ennast süüdistada :) Mu meelest ei ole siin kehvemaks läinud - on pilte ja kudumeid, värve ja kirge... Küllap ikka kevadel tehakse midagi kasulikumat ja seda ei saa küll pahaks panna, sest eile käisin ma ise ka hoopis matkamas. Kududa jõudsin vaid autos, kui sõitsime Paukjärve loodusrajani ja hiljem teel tagasi koju. Väidetavalt polnud kohapeal mingisugust levi, internetist rääkimata (ma ise ei kontrollinud, polnud vajagi). 

Randmesoojendajad tulevad pajulehe ehk maasikalehe kirjaga ning lähevad ühele noormehele.


Järved on Põhja-Kõrvemaal, Paukjärvel maalilised. Tahaksin sinna tagasi minna sügisel, kui kased on kuldsed...
Vaatetorn on korralik - ka minusugune kõrgusekartja sai ilma jalavärinata trepist üles. Matkarada kulgeb mõnusalt üles-alla, läbib erineva iseloomuga maastikke ning väsitab just parasjagu. Samas oli matk ka 8-aastasele jõukohane ja huvitav.




Fotosid polnud üldse lihtne teha, sest valgusolud muutusid pidevalt ning märkamatult. Pilv ja päike, tuul ja vaikus, varjud ja peegeldused. Põnev oli.


Mulle endale meeldib väga allolev, hõbedase "parvega" pilt.



Leinaliblikas.

Paukjärve vaatetornist avaneb vaade järvele...

... ja teises suunas rabale. Ka rabas on vaatetorn - sinna saab Kõnnu Suursoo matkarajalt (pildilt on seda veidike näha).


Paukjärves on väga puhas vesi. Seal saab ujuda ning mitmes kohas on mõnusad telkimisplatsid, mis on varustatud grilli, puude ja kuivtualetiga. 


Tütar sai ka kevadeks endale uue mütsi ja randmesoojendajad. Sellised lihtsad, matkamiseks ideaalsed :)


Hämmastavalt palju oli seal selliseid sinililli, kus õies oli vähemalt 8, mõnel aga rohkemgi kroonlehte. 


Kui soovid samuti minna Paukjärve loodusrajale seiklema, siis arvesta, et kohalik "sõidu"tee on praegu kohutavas seisus. Vähemalt 20 minutit tuleb sõita august auku ning mööda "kartulivagusid". Karta on, et vihma korral on tee väga porine ja pehme. Sellise tee peal kududa muidugi ei saa :)

1 kommentaar: