8. detsember 2018

Ubalehe variatsioon 3.

Täna näitan viiesest komplektist (vaata eelmist postitust) kolmandat paari. Need randmesoojendajad läksid Põhja-Inglismaal elavale pere-emale.


Seekord olid mulle inspiratsiooniks konkreetsed labakud ERMi kogust - ERM A 509:2826. Nimetatud kindad on kogutud Kullamaalt, Emmaste külast ning kootud juba 1870.aastal. Legendi järgi oli kirja nimetatud lehekirjaks.


Algupärase musta-punase-valge asemel kasutasin mina tumehalli-punast-helehalli. Kõik lõngad leidsin jälle Drops Flora (65% vill, 35% alpaka; 50g/210m) lõngade hulgast. Kuigi halli-punase kombinatsioon on mulle üldse väga meelepärane, siis veendusin jällegi, et ka selle lõngasordi kolm värvitooni sobivad ülihästi üksteisega kokku!

Vardad olid numbriga 1,75 mm. 

 


Algul vaatasin üsna pealiskaudselt, et mingit rütmi algupärastes kinnastes ei olegi, aga süvenedes nägin, et muster kordub alles igal neljandal lehereal. Võrratu, lihtsalt võrratu! Aga kudumisel nõuab see muidugi pidevat jälgimist.

Värvide-mustrite vaheldumine on siin nii põnev, et ma tahan sellist versiooni kunagi kindlasti ka kinnastesse (aga miks mitte ka kampsunisse) panna... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar